BØRGE LEKSBØ

Tv2 Sporty - gjør livet lettere


Børge Leksbø var psykolog og endringseksert i forrige sesong av Tv2 Sporty. Sammen med Anne Marte sneve (personlig trener), Aina Emaus (lege), Kari Sellæg (klinisk ernæringsfysiolog), og Dag-Otto Lauritzen (motivator) bidro Børge til at deltakerne i serien oppnådde betydelig helsegevinst. Flere av deltakerne trakk dessuten fram Halvtimen* som avgjørende i deres endringsprosess. Mer om Halvtimen kan du få med deg i episode 11 av serien (etter pausen).* Halvtimen er et endringskonsept som er utviklet av Børge Leksbø


Om Børge Leksbø


Børge Leksbø har gjennom sine mange år som psykolog og faglig ansvarlig for overvektsbehandlingen på Nimi Ringerike utviklet en bred kompentanse innen helse og livsstil - da især motivasjon og endring. På Nimi utviklet han blant annet strukturkurset, hvor pasienter lærer å ta kontroll og stryring i sin egen endringsprosess. 


Som psykolog har Børge erfaring med pasienter både fra poliklinikk og døgnpost. Han har arbeidet med allmennpsykiatri, men også rus og tyngre psykiatri. Børge har en generell psykologfaglig kompetanse og kan ta i mot og behandle parsoner med et bredt spekter av plager. 


Faglig jobber Børge eklektisk med utgangspunkt i kognitiv terapi, løsnings- og mestringsorientert tilnærming. Han setter alltid pasienten i sentrum av egen endringsprosess, og tar utgangspunkt i hans/hennes ressurser.